fredag 18 sep 2015 kl 15:06

Örebro Ladies Open

Tuffa väderförhållanden satte både spelare och organisation på prov.  Följ med bakom kulisserna...

Nyhetsbild

Nu när det är dags att summera Örebro Ladies Open kan vi konstatera att tävlingsveckan i sin helhet varit mycket lyckad.

När vi i vintras fick förfrågan från SGF om vi var intresserade av att arrangera en Nordea Tour damtävling ställde jag frågan vidare till min personal och den ideella tävlingsorganisationen. En förutsättning för oss att tacka ja var att hela organisationen står bakom beslutet. Alla var positiva och villiga att ställa upp på det merarbete en tävling av det här slaget innebär. 

En projektledare tillsattes, Åke Holt och därefter började planeringen. Totalt har ett 30-tal funktionärer bidragit på olika sätt runt tävlingen och tillsammans med den anställda personalen har vi förhoppningsvis uppfyllt det vi lovat spelarna - En minnesvärd tävling!

Vädret har under hela veckan spelat oss ett spratt. Inför tisdagens Pro Am trodde vi ett slag att vi skulle tvingas ställa in pg a ösregnet under förmiddagen. Men med en bana som tål mycket vatten och välpreparerade greener slog samtliga bollar ut som beräknat kl. 13.30 och efter någon timme slutade regnet och solen gjorde ett tappert försök att tränga igenom de regntunga molnen.

Veckan inleddes med två Pro Am-dagar med tillhörande middag och bankett. Slaghallen förvandlades till en festlokal där vi inrymde 150 sittande matgäster.

Onsdag, som var första tävlingsdagen bjöds tjejerna på helt ok väder. Det visade sig också på scorerna. Sofia Björkman, Halmstad GK (bilden) satte nytt banrekord, 67 slag. Våra hemmaspelare Johanna Gustavsson, Julia Tryzell och Sofie Larsson spelade alla bra. På spelarmötet under onsdageftermiddagen kom en representant från RF och höll en föreläsning om antidoping.

Torsdagen inleddes återigen med ösregn på morgonen och banpersonalen hade minst sagt fullt upp med att få banan preparerad till starten. Under hela veckan har stimpen på greenerna legat runt 9.5 i snitt, vilket är mycket bra med tanke på det extrema vädret. När den första bollen slog ut avtog regnet och återigen fick spelarna schyssta förutsättningar. Banrekordet (67 slag) från onsdagen tangerades av Sofie Kvarnström. Våra hemmatjejer skötte sig återigen bra. Johanna positionerade sig i slagläge inför fredagens finalvarv, med 2 slag upp till ledaren Natalie Wille. Surt för Sofie och Julia som missade cuten med ett några slag men de bär med sig värdefulla erfarenheter från tävlingsdagarna.

Fredagens finalvarv blev en riktig utmaning. Den som kunde behärska den starka byiga vinden bäst var Natalie Wille, +1. Hon stod också som totalsegrare och fick ta emot prischecken på 32 000 SEK. Hemmahoppet Johanna slutade på en fin tredje plats, totalt 216 slag.  

Slutligen vill jag passa på att tacka alla som på olika sätt medverkat och bidragit till en lyckad tävling. Nu återgår allt till det normala igen och jag hoppas på fler nationella eller internationella förfrågningar framöver. Vi kan och vi vill...

Annica Lundström
Klubbchef