Artikelbild
tisdag 22 sep 2015 kl 11:18

Andreas vidare i Europatourkvalet

Efter sin bästa proffssäsong hittills i karriären, har Andreas Grönkvist för första gången lyckats kvalificera sig till andra steget i kvalet.

Det första steget klarades av i Skottland i fredags, när Andreas blev 18:e och sista man att ta sig vidare. I konkurrens med totalt 82 spelare delade han 18:e-platsen med tre andra på 287 slag. En veckas stabilt spel på Skottlandsbanan the Roxburghe Hotel & Golf resulterade i scorerna 71-71-74-71 (-1):

- Jag har en bra känsla nu och det är en kombination av många delar. Bättre resultat "boostar" förstås självförtroendet. Vetskapen om att jag kan finns där på ett annat sätt nu än tidigare, sammanfattar Andreas förra veckans spel i Skottland.

Steg 2 i Europatourkvalet avgörs i Spanien i början av november. Andreas vet ännu inte vilken av anläggningarna Lumine, Panoramica, Las Colinas eller El Saler som blir aktuell för honom. En tuff uppgift blir det dock:

- Chansen finns ju, men det kommer krävas en galet bra vecka av mig. Jag får räkna med att jag måste gå åtminstone 9 under par, resonerar Andreas hoppfullt.

Oavsett hur det går ser han kvalomgången som en positiv upplevelse inför framtiden och nästa års säsong.

- Jag har fått en litet kvitto på att jag kan, att jag inte är så långt ifrån, avslutar han.

Dessförrinnan räknar Andreas med att avsluta säsongen på Nordiska ligan. Tre slutspelstävlingar återstår innan det bär av till Spanien och Europatourdrömmarna.