Artikelbild

Kvinna 22+

Vi skapar aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla kvinnor/tjejer, 22+ år


Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. På Örebro City Golf & CC har vi från och med våren 2020 en nystartad damsektion vars uppgift är att verka som en samlande kraft för all damverksamhet i föreningen. Damsektionen har också den viktiga uppgiften att inspirera och få fler kvinnor/tjejer att tycka om golf. Utöver damsektionen har vi flera olika projektgrupper som engagerar sig i olika aktiviteter, till exempel damgolfgruppen och resegruppen. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet eller damsektionen. Det kan vara allt från värdskap på damgolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt med oss.


Damsektionen

Vår damsektion består av följande medlemmar:

Annika Kronwall, ordförande, annika.kronwall@telia.com

Eva Palmér, eva.palmer@marknadevent.se

Ingvor Svensson, hagmarken40@gmail.com

Ulrika Wenell, ulrika.wenell@gmail.com

Carina Frisk, carina.frisk@regionorebrolan.se

Caroline Hermansson, caroline.hermansson@tbschool.se

Alva Klasson, alva_kia@hotmail.com

Jenni Sterner, jenni.sterner@orebrogolf.se


​Damgolfen

Damgolfen riktar sig till alla kvinnor. På tisdagarna spelar vi 9 hål (olika spelformer) och umgås under trevliga former. Startavgiften är 60 kr och går till prisbordet, avslutningstävlingen och OoM. Du anmäler dig och betalar startavgiften på Min golf. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterTävlingsresultatet registreras dagen efter avslutad tävling av vår receptionspersonal.

Vår ambition är att ha värdinnor som tar emot när du kommer till tävlingen, särskilt vid tävlingstillfällen med annorlunda spelformer. Se gärna spelschemat nedan.

Besök oss gärna på facebook - Damgolfen Örebro City Golf.

Aktuellt på Damgolfen

Spelprogram 2020PDF

Order of Merit 2020PDF


Seriespel

För dig som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer...

Ladies Trophy lag 1: Ulrika Wenell, Ulrika.Wenell@gmail.com
Ladies Trophy lag 2: Sofia Lindén, 691206sl@gmail.com
Dam 6:an:
(Mosjö)Marie Seleskog, marieseleskog@telia.com, Rose-Marie Silfverin, rsilfverin@hotmail.com
(Gustavsvik) Maja Odelholm,
maja.odelholm@gmail.com

Scratchserie D50+: Startades 2019 i samarbete med Värmland och Kårsta, kontaktperson för vårt lag är Eva Lindberg, eva.lindberg6@gmail.com.


Nyckelhålet

Nyckelhålet arrangeras i samarbete med Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen.

Tävlingen spelas med tre kvalificeringstillfällen på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal .

Tävlingen spelas som parspel över 18 hål (IrGs slaggolf) och är öppen för damer 18 år och äldre.
Kvalspel och finalspel genomförs i en klass. Anmälan via Min Golf. Tävlingsavgift 75 kr.


Aktivitetsdagar

Under året bjuder vi in klubbens kvinnor/tjejer till medlemsdagar som innehåller både träning och spel. Alla är välkomna och vår målsättning är att kunna erbjuda varierade träningsdagar som passar många - oavsett om du söker extra utmaningar eller är ny! Vi arbetar nu med nästa års aktivitetsprogram. Välkommen 2021!


Golfresa/utflykt 2021

Information kommer när vi vet mer om säsongen och coronapandemin.


Klubbkväll

Vi har som tradition att kicka igång säsongen med en inspirerande klubbkväll för föreningens tjejer/kvinnor. Under klubbkvällen får du träffa representanter från både klubbledning, styrelse och ideella grupper och vi hjälps åt att presentera klubbens aktivitetsprogram med träning och tävling. Ofta bokar vi också in någon intressant föreläsare. Tyvärr kommer vi inte att kunna genomföra någon vårupptakt pga pandemin 2021, vi satsar istället på att informera klubbens medlemmar om klubbens aktiviteter via hemsida och utskick under april månad.


Träning

Välkommen till någon av våra tränare Micke och Martin. De erbjuder både gruppträning och enskilda upplägg. Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Tränarna erbjuder även drop in-träning under sommarsäsongen - ett enkelt och bekvämt sätt att hålla igång träningen.


Häng i hallen

Kom och träna tillsammans med oss! Vid tre tillfällen ordnar vi "häng i hallen" i Mosjö slaghall under vintersäsongen. Ta med dina klubbor och dyk upp, vi tränar lite på egen hand, fikar och umgås. Ambassadörer från Damgolfen finns på plats, välkommen att ställa frågor och prata med oss.

Tyvärr kan vi inte genomföra Häng i hallen i år pga pandemin.Välkommen!